Gönderen Konu: Farming Sistemi (De-Aktif)  (Okunma sayısı 489 defa)

Invisible

  • Yönetici
  • Kıdemli Üye
  • *****
  • İleti: 285
    • Profili Görüntüle
Farming Sistemi (De-Aktif)
« : 10 Ocak 2024, 23:38:12 »
- Farming Sistemi -



- Farming sistemi ile rare boyalar yapabilir veya yetiştirmiş olduğunuz ürünleri şehirlerdeki tüccarlara "sat" komutu ile satarak para kazanabilirsiniz.
- İlk olarak farmer vendordan 23.000gp karşılığında "farmer book" satın alarak farming hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Farmer vendorlar cove , delucia ve sera garden bölgelerinde bulunur.
- Farming hakkında bilgi sahibi olduktan sonrasında 115.000gp karşılığında farmer vendorundan "farm deed" satın almalısınız.
- Almış olduğunuz "farm deed" eşyanızı evinizin bahçesine kurabilirsiniz. Yalnızca small house evlerine farming için arazi kurabilirsiniz.



- Arazinizi kurarken alan ihlali yaparsanız eviniz hatalı olarak işaretlenecektir. Hatalı kurulum yaparsanız ev menüsünden "tarlayı kaldır" seçeneği ile veya .tarlakaldir komutu ile arazinizi kaldırabilirsiniz.
- Arazinizi kurduktan sonrasında farmer vendorundan aldığınız tohumları ekerek çiftçiliğe başlayabilirsiniz.
- Ektiğiniz toprağa tıklayarak susuzluk için kalan saati görebilir ve sulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. (12 saatte 1 sulanması gerekmektedir.)
- Ektiğiniz tohuma tıklayarak kalan yetişme süresini görebilirsiniz. (24 saatte 1 tohum yetişir. Rare tohumun yetişme süresi 48 saattir.)
- Evinizin tabelası altında topraklarınızı sulamak için arazinizi kurduğunuzda su fıçısı belirir. Fıçı belirli aralıklarla dolmaktadır en fazla "50" seviyesinde doluluk oranına ulaşır.
- Toplam 7 adet tohum vardır. (Pamuk , Kabak , Mısır , Soğan , Karpuz , Üzüm , Rare). Rare haricindeki tohumlar ticaret amaçlı kullanılmaktadır.



- Ticaret amaçlı kullanılan tohumlar;

-Tüm tohumların fiyatı 3.500gp'dir.
-Bir arazide 20 ekim yeri mevcuttur. Tohumların yetişme süresi 24 saattir. 20 ekim yerini tamamladığınızda ve olgunlaşıp satışını gerçekleştirdiğinizde 300.000gp gold elde edersiniz. Maliyet dahil değildir.

- Rare boya amaçlı kullanılan tohum;

Rare tohumun fiyatı 10.000gp'dir.
Yetişme süresi 48 saattir.
Rare Dye yapmak için "30 adet rare çiçeğine , 1 adet rare üretim kazanına (tinker) , 1 adet rare dye tub (carpentry) , 1 adet su kovası (carpentry) , 100 alchemy ve 100 carpentry yeteneği gereklidir.
Renk seçeneği 15 adet random renkten herhangi biri olarak üretilir.
Renkler 10 şarjlı olacak şekilde üretilir.

- World Sera Örnek -



Rare bitkisi aynı zamanda random saatler ile world üzerinde spawn olmaktadır. Spawn olduğu bölümler "sera garden" bölümleridir. World üzerinde 4 adet "sera garden" bulunuyor. World üzerindeki rare bitkisini toplamak için 95.1 carpentry yeteneğiniz olması gerekmektedir.

- Giysilerinizi ve Mobilyalarınızı aynı boya ile boyayabilirsiniz. Farklı bir boya kullanmanıza gerek yoktur. Bazı mobilyalar orjinali gereği boyanmamaktadır. Armor ve setler boyanmamaktadır.
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2024, 08:25:35 Gönderen: NW Staff »

NW Staff

  • Yönetici
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Farming Sistemi
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2024, 00:52:35 »
Önemli Hatırlatma:

Tohumların yetişme süreleri sphere timer ayarlarından dolayı 3-4 saat ileri atabiliyor, sulama işleminizi bunu dikkate alarak yapmanız gerekiyor.

Alıntı
"Ektiğiniz tohuma tıklayarak kalan yetişme süresini görebilirsiniz. (24 saatte 1 tohum yetişir. Rare tohumun yetişme süresi 48 saattir.)"


Yani burada bahsedilen sürelerin üstüne 3-4 saat ekleyip sulama-çürüme süresini ona göre hesaplayın lütfen.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2024, 00:58:27 Gönderen: NW Staff »